اکسترود مستقیم و غیر مستقیم

folder_openSample Data-Articles
commentبدون دیدگاه

اکسترود مستقیم و غیر مستقیم پروفیل آلومینیوم

 

دو نوع فرآیند اکسترود وجود دارد:

مستقیم و غیرمستقیم

اکسترود مستقیم فرآیندی است که در آن قالب در نوک دستگاه به صورت ساکن نگه داشته شده و رام متحرک می باشد و به شمش نیرو وارد می کند.

اکسترودغیر مستقیم فرآیندی است که بیلت ساکن بوده در حالی که مجموعه قالب در رام قراردارد و با حرکت رام در برابر بیلت فلز در قالب جاری می شود

 

سخت کاری : عملیات ترکیبی پیچیده حرارتی و مکانیکی است.

عوامل موثر در عملیات اکستروژن: اندازه و شکل قالب یکی ازعوامل تعیین کننده است، فشار، سرعت،  درجه حرارت بیلت در هنگام عملیات، کیفت آلیاژ،تلرانس مورد نیاز و دیگر عوامل.

در کل سرعت اکستروژن رابطه مستقیم دارد با درجه حرارت شمش و میزان فشار موجود در داخل کانتینر، درجه حرارت و فشار به نوبه خود به جنس آلیاژ و شکل قالب وابسته است.

 

برای مثال : اکستروژن با دمای پایین معمولا برای تولید پروفیلهایی با کیفیت سطحی بالا و اندازه های فوق العاده دقیق (معمولا این نوع محصولات در صنایع هوا فضااستفاده می شوند) مورد استفاده قرار می گیرد.این نوع اکستروژن نیازمند فشار بسیار زیاد می باشد. گاهی به خاطر محدودیت فشار امکان اکسترود پروفیلهای خاص ناممکن است.

دمای مرجع شمش : دمایی است که فراهم کننده سطح و تلرانس قابل قبولی باشد.

بهتر است که شمش در دماهای پایین اکسترود شود و البته برای بعضی شمشهای آلومینیوم استثنایی وجود دارد که به صورت پیش گرم تا دمای 498 -526 درجه سانتی گراد حرارت می دهند.

در دماهای فوق العاده بالا سرعت اکسترود بالا خواهد بود و در نتیجه جریان خواهد فلز شبیه جریان سیال خواهد بود که این باعث می شود فلز از مجاریی که کمترین مقاومت را دارا می باشند عبور کرده و به این ترتیب مجاری بزرگ درون قالب پر شده و مجاری کوچک و تنگ می مانند. تحت این شرایط اندازه و تلرانس پروفیلهای تولیدی پایین تر از حد قابل قبول(استاندارد) بوده واین نقص بخصوص در قسمتهای نازک و انحناهای پروفیلهای تولیدی بیشتر قابل مشاهده است .

همچنین بخوانید:  تأثیر سرعت رام بر فرآیند اکستروژن آلومینیوم

از دیگر نتایج اکستروژن در دماهای بالا و سرعت بالا ایجاد پارگی در لبه های نازک و گوشه های تیز فلز می باشد. همچنین باعث کاهش مقاومت کشسانی فلز می شود. سرعت ودمای بالا باعث ایجاد نقصان و ناهمواری درهنگام تولید در سطح فلز با غلطکهای پیش برنده شده و باعث ایجاد تمایل شدید در پروفیلهای تولیدی برای تغییر شکل به صورت موجی(تاب برداشتن) می شود.

یکی از قواعد مهم در کیفیت بالای مکانیکی یک آلیاژپایین بودن ضریب اکستروژن می باشد، اصطکاک زیاد مابین بیلت و کانتینر باعث طولانی شدن زمان اکسترود می شود.

ضریب اکستروژن : یک قالب نشان دهنده میزان کار مکانیکی است که در هنگام اکسترود پروفیل رخ می دهد.

وقتی ضریب اکستروژن یک قسمتی کمتر می باشد، آن قسمت از پروفیل با افزایش جرم فلز مواجه شده و کیفیت کار مکانیکی که انجام خواهد داد کاهش می یابد.

توانایی محصولات با ضریب اکستروژن بالا زمانی مشاهده می شود که فشار زیاد در قالبهای کوچک و ظریف نیاز بوده و نیز در هنگامی که کارهای سخت مکانیکی رخ خواهد داد.

از دیگر عوامل مهم که در اکسترود قطعه یا پروفیل نقش مهمی بازی می کند فاکتور اکستروژن است.

 

 

مطالب مرتبط

برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.

09127106787

× ارتباط از طریق واتس آپ